Deep Tissue Massage

Deep Tissue Massage behandling

Deep Tissue Massage også kaldet dybtegående vævsmassage er for dig der går med muskelspændinger der viser sig i form af hovedpine eller begrænset bevægelighed. Vi arbejder i dybden af vævet for, at skabe mere mobilitet og større velvære.

Dybtegående massage

Jeg tilbyder deep tissue massage som behandlingsform. Deep tissue betyder dybt væv og er en massageform, hvor der virkelig arbejdes med vævet og musklerne helt ned i de dybe muskellag. Med andre ord er det en massage, hvor jeg tager rigtig godt fat. Så hvis du har en høj smertetærskel og samtidig er god til at slappe af vil denne massagemetode klart være en mulighed for dig, for at slippe af med dine spændinger. Denne dybdemassage er utrolig effektiv til afspænding af muskulaturen.

Fokus under behandlingen

Under en dybdegående massage som deep tissue behandling er mit fokus, som din professionelle massagebehandler, at udrede din indfiltrede skeletmuskulatur. Altså den muskulatur som du aktivt selv kan bevæge dine led med. Indfiltringer kan opleves som myoser, som bedst beskrives som en kugle i vævet, der er fyldt med affaldsstoffer. Indfiltringerne i muskelvævet kan også opstå pga. lagring af fedt, kroniske muskelspændinger, eller ved tilskadekomst. I alle 4 tilfælde kan der forefindes sammenvoksninger i muskler, sener og ledbånd. Sammenvoksningerne og indfiltringerne mærkes som oftest ved smertefuldt, eller ømsindigt, stift væv.,

Hvad går behandlingen ud på?

Deep tissue massage er en massageform, hvor behandlingen går ud på at påvirke og omlægge de dybe muskellag. Når muskellaget påvirkes i dybden, har det en afspændende effekt på den tension du oplever at have. Et sekundært fokus i deep tissue massagebehandling er at mobilisere muskelfasciaen, det er den bindevævshinde der omkranser en muskel. Muskelfasciaen kan nemlig være uhensigtsmæssig stram, som gør at musklen ikke kan udfolde sig og arbejde optimalt. Endvidere kan en stram fascia bevirke dårlig blodtilførsel og restitution.

Er deep tissue massage den rette behandling for mig?

Deep tissue massage er også en god idé, hvis du for eksempel styrketræner og synes du har udfordringer ved at vækste en bestemt muskel eller muskelgruppe. I dette eksempel tager vi fat i ønsket om større, muskuløse og voluminøse lægge. Lægmusklerne bruges mere eller mindre konstant i den daglige bevægelse. Derfor sidder er typisk mange muskelspændinger og indfiltringer i lægmusklerne og samtidig opleves det ofte, at læggene er spændt til af bindevævshinden, fasciaen. Her kan det hjælpe med fremgang i fitnesscenteret at få en dybdegående massagebehandling på lægmusklerne, hvor at løsne dem og mobilisere muskelfasciaen således den gøres fleksibel og modtagelig overfor vækst.

Deep tissue massage, behandlingen kort fortalt

Den indfiltrede muskulatur løsner jeg for dig under en deep tissue massage med dybe og kraftige tryk og gnidninger i muskelvævet, hvor du kan opleve at jeg arbejder på grænsen til at overstimulere din smertetærskel. Teknikken er langsomme, koncentrerede og dybe påvirkninger på og omkring i området, hvor dine spændinger og problemer fæstner og udspiller sig. Til deep tissue massage bruger jeg massageolie for at kunne lave de nødvendige gnidninger på kroppen. Deep tissue massage er en behandlingsform, som er meget dybdegående og på en måde også kan beskrives som en kombination af fysiurgisk massageoliemassage og sportsmassage.

Deep tissue massage er en af de bedste massageteknikker til at udbedre sammenvoksninger forårsaget af muskelspændinger, tilskadekomst eller slidtageoverbelastning. Har du for eksempel erhvervet dig en fibersprængning kan denne dybdegående behandlingsform være altafgørende for at få dig tilbage i rask form.

Det må du ALDRIG gøre ved en akut opstået skade

  1. Du må ikke massere på din skade de første 18 timer efter skades udløses. Dette bevirker nemlig øget blodcirkulation og det er du ikke interesseret i at udsætte din nyopståede skade for. Tværtimod.
  2. Du må aldrig, som i ALDRIG nogensinde, påføre det skadede område varme i de første 18 timer efter skadestidspunktet (et bad kan selvfølgelig være nødvendigt, men begræns at varme det skadede område op). Varme bevirker nemlig at blodbanerne udvider sig og det ønsker du ikke. Når blodbanerne udvider sig, øges blodtilførslen.
  3. Du må ikke drikke alkohol de efterfølgende 48 timer. Alkohol er nemlig blodfortyndende og det vil påvirke din skade til at heles langsommere. I nogle tilfælde vil det endda kunne forværre skadens omfang. Det er den ene del af det. Den anden del er at alkohol påvirker hjernen til at opfatte smertesignaler anderledes og du vil derfor udfordre og overstige din smertetærskel uden du bemærker det. Hvis du påvirker området og skaber smerte over smertetærsklen forværrer eller fornyer du som oftest skaden.
  4. Hvis du er en af de fornuftige der spiser fiskeolietilskud skal du stoppe med dette øjeblikkeligt. Selvfølgelig ikke for evigt, men imens skaden her er i sin akutte fase. Du kan genoptage fiskeolietilskuddet igen efter 6 dage såfremt du ikke har udviklet skaden. Årsagen er at fiskeolie bevirker en dårlig helingsprocess og større blødningsrisiko som kan bevirke yderligere komplikationer ved heling af din skade.

RICEM princippet – Din egenomsorg og førstehjælp til akut skade

Ovenstående handlingsplan hedder RICEM princippet. Som jeg vil uddybe lidt mere om. Dette kan du nemlig selv gøre for hurtigst muligt at komme tilbage til fuld aktivitet og bevægelighed.

R= REST 

som nævnt ovenfor er det første du skal, og det bedste du kan, gøre at indstille den aktivitet som du er i gang med. Se det som livreddende førstehjælp – “stands ulykken”. Du vil nemlig kun forværre skaden ved at fortsætte din aktivitet og du har ingen jordisk chance for at vurdere skadens omfang.

I= ICE! 

Isposen på, hvis ikke du har en ispose så vær kreativ og sørg for nedkøling af det skadede område hurtigst muligt. Det kan fx være rindende koldt vand. Fordelen ved nedkøling af området med den akutte skade vil du rigtig gerne have, tro mig. Nedkølingen vil nemlig standse blødningen, der sker inde i musklernes blodbaner og kapillærnet. Ofte kan du ikke se blødningerne umiddelbart lige efter skaden er sket. Blødningen vil typisk også forårsage hævelse af det skadede område. Nedkølingen behjælper altså at stoppe den uhensigtsmæssig blødning omkring skaden og hjælper på at aftage hævelse.

Husk for guds skyld at du aldrig må lægge is direkte i kontakt med huden da dette kan give forfrysninger. Og det ønsker du ikke! 🙂 Frem med en strømpe, håndklæde etc. Foretag nedkølingen i omgange af 20 minutter. 20 minutter med is på, 20 minutter med is af. Fortsæt sådan i minimum 2 timer gerne helt op til 8 timer. Længere end 8 timer vil ikke skade, hvis du skulle sidde med det som spørgsmål. Det vil stadig hjælpe, men ikke så effektivt som i starten da blødningen her gerne skulle være begyndt at koagulere/størkne. Den efterfølgende blå/lilla/grønne farve du vil se på det skadede område, er blødningen der opløses og strømmer med ud i det omkringliggende væv.

C= COMPRESSION 

Som jeg beskrev i afsnittet ovenover må du gerne være kreativ her. Det er jo langt fra altid, at man lige har et elastikbind eller forbinding med i tasken. Det bedste du kan gøre, er at binde området ind med et støttebind eller skadesbind. Bind aldrig området ind i noget der ikke kan give sig, det kunne være uelastisk sportstape. Du kan med fordel binde området ind og lægge is ovenpå efter den første nedkøling. Kompressionen hjælper med at trykke blodet væk fra det skadede område og dermed standse blødning og skadens udvikling.

E= ELEVATION 

Elevér det skadede område således det bliver løftet til over hjerteniveau. Den letteste måde at gøre dette på, vil typisk være at lægge dig ned og hæve det ekstremitet du har skadet. Det er ofte en eller dele af en ekstremitet (arme/ben) der bliver akut skadet. Du kan med fordel stable noget til at holde det skadede område oppe, således du kan slappe af i området. Kroppen fungerer nemlig så smart, at hvis du bruger en muskel, så strømmer blod og ilt til musklen så den kan arbejde. I dette tilfælde ønsker vi jo at lette blodvolumen for at beherske skaden. Skulle du være så uheldig at få en fibersprængning eller forstrækning i fx maven eller lysken, så må du op på hovedet at stå 😉 ha ha. Så forsøger du at følge resten af RICEM princippet så godt du kan. Under alle omstændigheder vil det være godt at lægge dig vandret, således området som minimum er i plan med hjertet og ikke under.

M= MOBILISATION!

Bevæg det skadede led, sene eller muskel så hurtigt som muligt efter den første omgang nedkøling (20 minutter). Bevægelserne skal være små og kontrollerede. Bevægelserne laves ca. 1 gang i timen af 10 gange små bevægelser. Alle mobiliserende bevægelser skal foregå indenfor din smertegrænse, det må altså ikke gøre decideret ondt! Du må ikke fremprovokere smerter (stiksmerter, strålesmerter) ved udførelse af den mobiliserende bevægelse. Det må gerne være ømt, men det må ikke gøre ondt.

Deep Tissue Massage - RICE princippet Ilsø Massage

Sådan behandler jeg som professionel din akutte skade

Det første døgn efter skaden må der ikke massagebehandles dybt. Det rådgives at vente med dybdegående behandlinger til efter 3 dage ved akutte opståede skader. Du må dog gerne få behandling på området allerede efter det første døgn, men her anbefales enten blid sportsmassage som du kan læse om her eller det jeg kalder for wellnessmassage som du kan læse mere om her. Begge massageformer vil optimere helingen for skadesområdet så du hurtigt kan blive frisk og skadesfri igen.
Efter 3 døgn vil din skade typisk stadig være øm og i nogle tilfælde smertefuld. Her er blødningen i vævet standset og hævningen vil også aftage. Her vil det optimale for at sikre en god og hurtig heling være enten en restituerende sportsmassage, deep tissue massage eller i tilfælde fysiurgisk massage. Er du i tvivl om hvilken behandling der er den rette for dig, så ring til mig og få en snak. Her vil jeg vejlede dig til korrekt behandling. Skulle du få booket den forkerte behandling på egen hånd kan vi sagtens rette til når du møder i klinikken. Blot tidsrummet der er afsat stemmer.

Kroniske smerter, muskelspændinger og gamle/slid skader

Deep tissue massage er et rigtig godt valg, hvis du er plaget af fx nakkestivhed, spændingshovedpine, lændesmerter, spændte benmuskler, ømhed omkring skulderne eller operationsar/skader med sejt arvæv. Med de dybdegående muskelmobiliserende teknikker vil jeg kunne mobilisere muskelfibrene, muskelfasciaen og selv gammelt arvæv kan smidiggøres.

Foruden deep tissue massagen kan jeg bidrage med forskellige dagligdagsøvelser du kan lave i hjemmet. Jeg er foruden min uddannelse som massør også udannet personligtræner og mobiliseringscoach som er væsentligt at gøre brug af i sådanne cases her.

Deep tissue massage kræver samarbejde

Under behandlingen er det vigtigt vi kommunikerer og samarbejder. Samarbejdet går ud på at udnytte din vejrtrækning. Fokus er altså på at din vejrtrækning skal forblive normal og kontrolleret. Når jeg arbejder så dybt i vævet som jeg gør med deep tissue teknikkerne, så er det vigtigt at muskulaturen er fuldstændig afslappet, ellers modarbejder muskulaturen og jeg hinanden. Det er din vejrtrækning nøglen til. Hver eneste gang du trækker vejret dybt og kontrolleret sender du nemlig signal til din hjerne, som sender dig smerteimpulser fra behandlingen, omkring at det er okay at være i smerten og at du har kontrol over smerten. Dermed ved hjernen tillader dig at slappe af og overlade kontrollen til dig. I deep tissue massage er det vigtigt at forstå smerten. Smerten er din ven og vagt. Smerten sørger for at fortælle dig, hvis noget usædvanligt sker eller hvis du skal være opmærksom på et givent område på kroppen. Smertesignalerne bliver sendt for at gøre dig opmærksom og ikke for at gøre dig ondt. Hvis du kan indlære denne tanke og tænke dette, når du oplever smerte næste gang. Så vil du lære at kunne omfavne smerten og lære din krop at du har kontrol over det der sker. Så, din vejrtrækning er min vigtigste samarbejdspartner i behandling med deep tissue teknikker.

Efter dybdegående, deep tissue massage

Dagen derpå og specielt den efterfølgende dag vil du have til opgave at drikke rigeligt med væske, gerne 1-1,5 L. mere klar væske end du plejer. Årsagen er simpel. Under den dybdegående massagebehandling frigiver vævet et masse affaldsstoffer som løsrives og kommer ud i de små kapillærnet (helt små netværk af blod til-og fraførsel). Disse mange, mange små blodnetværk har brug for frisk blod til at skylle dem igennem og til at opsamle affaldsstofferne. Væsken sørger for at give blodet volumen således du hjælper blodet til at komme helt ud i de små netværk i stedet for kun at forsyne de større.

Dagen efter behandlingen vil du opleve ømhed, i mange tilfælde også hævelse af behandlet område og i meget få tilfælde kan du opleve blå mærker. Igen skal du se smerten og ømheden som din ven og vagt. Smerten sender signal til hjernen om, her er noget der gør ondt. Dertil er kroppen så fantastisk indrettet med sit eget beredskabssystem/immunsystem, at den vil sende friske raske “soldater” (blodlegemer) til det smerteberørte område. Det er smart da kroppen også pludselig arbejder indefra på at hele, hvad den tror er en nyopstået skade. Hævelsen forekommer da jeg har behandlet dig dybt ned i vævet og afhjulpet tension og spændinger. Det gør at jeg har skabt fri passage for blodet i de yderste kapillærer, hvorfor det vil strømme hertil. I blodstrømmen findes kroppens blodlegemer som i dette tilfælde er beredskabet. Derfor vil vi rigtig gerne have dem ud til området, så kroppen ikke hun heles under min behandling men også i den efterfølgende periode.

Er ømheden eller smerteoplevelsen så markant at du ikke kan slappe af i muskulaturen vil det bedste du kan gøre, være at tage noget smertestillende. Gerne Ibuprofen som er specielt godt til inflammatoriske lidelser.

Deep tissue massage dybt i muskelvævet

Jeg tilbyder deep tissue massage som en af de mest dybdegående behandlingsformer jeg udøver. Deep tissue betyder dybt væv og det er en massagebehandling, hvor der virkelig arbejdes dybdegående og helt ned i det dybeste væv.

Den dybdegående massage jeg tilbyder er en kombination af fysiurgisk massage, olie massage og sport massage. Teknikken har den skadesbehandlende del med fra den fysiurgiske tilgang, olien med fra oliemassagen og gnidningsteknikker med fra sportsmassagen. Behandlingen udføres bl.a. ved dybe tryk og strøg helt ned i de inderste muskellag

Har du nogle spørgsmål til den dybdegående massage, er du altid meget velkommen til at kontakte mig. Skulle du være i tvivl om det er den rette behandling for dig, så tøv endelig ikke med at ringe til mig. Mine kontaktoplysninger finder du her.

Deep tissue massage Hadsten

Er du bosat i Hadsten og er på udkig efter en dygtig og ikke mindst professionel deep tissue massagebehandler, så har du hermed haft heldet med dig. Jeg behandler i denne dybdegående massageteknik i min klinik som ligger i fornuftig afstand til Hadsten.

Jeg behandler flere klienter med deep tissue massage fra Hadsten af og fælles for dem alle er, at de virkelig oplever en mærkbar forskel fra gang til anden. Massageformen går ud på at jeg behandler helt dybt i muskelvævet, heraf navnet deep tissue som betyder “dybt væv”. Behandlingen afhjælper kroniske smerter og spændinger, ligesom den dybdegående massage er fantastisk effektiv til at afspænde muskulaturen med.

Er du fra Hadsten og plaget af muskelspændinger, som ikke nødvendigvis er forårsaget af fysisk belastning, er du meget velkommen i min klinik i Stevnstrup. Deep tissue massage kan nemlig også være meget gavnligt, hvis du går og spænder op i kroppen pga. psykiske udfordringer.

Under en dybdegående massage som deep tissue behandling er mit fokus, som din professionelle massagebehandler, at udrede din indfiltrede skeletmuskulatur uanset, hvad der måtte lægge til grund for skaden, er opstået.

Som et alternativ for at køre fra Hasten til min klinik for at modtage deep tissue behandling, kan du forinden ringe til mig og vi kan diskutere din case. Desto mere jeg ved om dig og dit forløb, desto bedre kan jeg vejlede dig i mine behandlinger. Jeg foretager en del andre massagebehandlinger som specielt også er gavnlige, hvis du har psykiske udfordringer så som blid oliemassage eller afslappende wellnessmassage.

Vi tilbyder pt. Deep Tissue massage i Randers og arbejder på snart at tilbyde Deep Tissue Massage i Aalborg og Deep Tissue Massage i Århus.

Om sidens forfatter - Karina Ilsø

Siden 2014 har Karina Ilsø arbejdet som Fysiurgisk Massør hvor hun bestod den lægeeksaminerede eksamen med et flot 12 tal. Karina er ligeledes uddannet Personlig Træner og Kostvejleder.
Karina har læst til sygeplejerske og dette giver hende derfor en enorm viden omkring kroppen, næring, sygdom, cellelære og meget meget mere.
Karina dedikerer hver uge tid til at videreuddanne sig indenfor ny teori, teknikker og viden indenfor kroppen, muskler, bevægelse og meget mere.

Karina er indehaver af Ilsø Masage. Hun arbejder til dagligt som behandler og står for videreuddannelsen af vores mange dygtige massører. Dette er din garanti for en behandling helt i top med den nyeste viden tilgængelig.

Karina er uddannet Fysiurgisk Massør på AtWork skolen. Personlig træner og kostvejleder på FitnessInstitute og har læst sygeplejerske på VIAuniversity i Randers.

Deep-Tissue-Massage-Ilsø-Massage-Danmarks-Massør-Nummer-1
Karina Ilsø
Indehaver & behandler

Indholdsfortegnelse