Fysiurgisk Massage

Uddannet Fysiurgisk Massør

Fysiurgisk massage gør brug af helt unikke teknikker der løsner dine muskler og udskiller affaldstoffer. Dette giver dig mere mobilitet og større velvære. Lyder det som noget for dig? Så book en Fysiurgsik massage hos en af vores lægeeksaminerede fysiurgiske massører.

Hvad er Fysiurgisk Massage?

Selve navnet ‘fysiurgisk massage’ udspringer fra fysiurgi og massage. Ordet fysiurgi kommer af græsk physis, som betyder natur, og afledning af ergon, som betyder arbejde. Fysiurgi tidligere brugt som betegnelse for det lægelige speciale, der beskæftiger sig med bevægefunktionens fysiologi og sygdomme. Dette kunne være idrætsskader, overbelastningsskader, neurologiske sygdomme, ortopædkirurgiske sygdomme og gigtsygdomme osv.

Fysiurgisk massage betyder at, der behandles lidelser i bevægeapparatet ved hjælp af specielle massageteknikker.
Massagen er opbygget ud fra bevægefunktionens anatomi og fysiologi, hvor de forskellige teknikker tilgodeser diverse muskler, sener, ledbånd og knogler, hvor målet er at få bevægeapparatet til, at arbejde optimalt og smertefrit hos klienten.
Fysiurgisk massør er en lægeeksamineret uddannelse. Det er den for at sikre, at massøren har tillært sig den lægefaglige korrekte måde at behandle og massere klienter på. Endvidere er der bag uddannelsen en brancheforening, som stiller krav til uddannelsens forløb, omfang, varighed, pensum og niveau. Det er en kvalitetssikring for dig som klient.

Fysiurgisk massage er den mest udbredte og efterspurgte massage i vesten til lindring af smerter, lidelser og skader i bevægeapparatet. Massageteknikkerne indebærer både greb med og uden massageolie. Fysiurgisk massage er også yderst effektivt til behandling af overbelastningsskader. Om ikke andet sikrer titlen ‘Fysiurgisk massør’ at behandleren har uddannelse på et højt fagligt niveau.

Fysiurgiske massageteknikker har det formål at få bevægeapparatet til at fungere optimalt og oprette eventuelle vævskader. Massagen genopretter balancerne i vævet ved bl.a. at øge blodcirkulationen i vævet og musklerne. Det hjælper at de fjerne kapilærnet åbnes og blodgennemstrømningen tvinger affaldsstoffer med tilbage til leveren, hvorfra de udskilles.

Fysiurgisk Massage der gør en forksel for dig

Jeg tager mine klienter alvorligt og interesserer mig derfor for en, holdbar og måske tværfaglig, langsigtet løsning. Jeg er ikke interesseret i at have “svingdørs” klienter. Jeg er modsat interesseret i at gøre den endelige forskel for mine klienter og hjælpe dem med de problematikker de oplever. Det gælder uanset om end det er skader eller smerter, som er opstået ved forkerte/uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller det er akutte skader pådraget under fald eller sport/motion. Jeg brænder for det jeg laver og jeg arbejder altid løsningsorienteret sammen med klienten. Jeg hjælper og har hjulpet rigtig mange mennesker med at opnå en bedre hverdag, bedre sportspræstation eller med at opnå en smertefri hverdag.

Hos Ilsø Massage mellem Randers og Langå, tilbyder jeg professionel fysiurgisk massage i min klinik. Jeg, som fysiurgisk massør, er en specialuddannet massør, som har modtaget udvidet og ekstra uddannelse indenfor kroppens muskulære anatomi og fysiologi. Endvidere er jeg uddannet i længerevarende, overordnet (hele kropsmekanismen) og udvidet anatomi- og fysiologiforløb gennem studiet på sygeplejerskeuddannelsen. Sidste har jeg også læst anatomi og fysiologi da jeg udannede mig til personlig træner og kostvejleder, som jeg har praktiseret i flere år.
Fysiurgisk massør er en beskyttet erhvervstitel, som man først må kalde sig, når man har uddannet sig i et bestemt fysisk og teoretisk niveau, hvilket jeg har og endda meget mere til.
I klinikken arbejder jeg tværfagligt, hvor jeg inddrager teknikker og behandling fra min brede baggrundsviden indenfor kroppen, skader og sygdomme.

Hvordan foregår fysiurgisk massage?

Som erfaren fysiurgisk massør kan jeg alene ved at screene dig med øjnene og fingrene få et overblik over din krops tilstand. Jeg vil blive klar over om du har muskler, som arbejder uhensigtsmæssigt for lidt eller for meget. Jeg vil kunne se og mærke uligheder, skadet- og spænd eller kort væv.
Ud fra denne professionelle screening samtaler jeg med klienten og sammensætter den korrekte behandling til lige netop denne klient. Jeg oplever mange tilfælde, hvor det giver mening at kombinere den fysiurgiske massage med en af mine andre massageteknikker, hvorfor jeg altid skræddersyer behandlingen ud fra den enkelte klient. Jeg igangsætter planen af behandlingen så snart jeg ved hvad klientens anamnese består af, samt hvilke ønsker klienten har til behandlingen, men det er først når jeg fysisk har klienten i klinikken, hvor jeg foretager screeningerne, jeg fastlægger den endelige behandlingsplan til pågældende konsultation.
Under konsultationen vil jeg løbende tilpasse behandlingen efter hvor samarbejdsvillig klientens væv er.

Efter screeningen modtager klienten instrukser i behandlingen og behandlingen går i gang. Såfremt jeg vurderer at der skal bruges oliefrie teknikker, laver jeg disse først i behandlingen. De olierede massagegreb vil altid først blive anvendt i behandlingen efterfølgende.

Behandlingen kan enten bestå af massage på et udvalgt område på kroppen eller det kan bestå, eller være en del af en fullbody massage. Teknikken sikrer at hver muskel bliver masseret i helt i dybden. Det betyder ligeledes at det er en forholdsvis hård massage, der ikke er afslappende. Det er nærmere modsætningen til wellnessmassage. Intet er dog umuligt, jeg kan skræddersy behandlingen specielt til pågældende klient så jeg mixer teknikkerne og imødekommer eventuelle ønsker om afslappende behandling.

Vi tilbyder den populære Fysiurgiske Massage i Århus, Fysiurgisk Massage i Ålborg samt Fysiurgisk Massage i Randers.

Fordele ved fysiurgisk massage

Den professionelle fysiurgiske massage jeg tilbyder, har en lang række forebyggende og restituerende virkninger på kroppen. Fordelene viser sig både i selve bevægeapparatet og kroppens fysiologi.
Bl.a. kan det nævnes:

  • Genoprettelse og genopbygning af vævets fysiologi
  • Afslappet og afspændt krop
  • Bedre søvn
  • Lavere puls og blodtryk
  • Positiv effekt på centralnervesystemet, herunder frigivelse af lykke hormoner og halvering af stresshormon.
  • Kroppens immunforsvar styrkes
  • Muskelsmerter, muskelspændinger og ømhed lindres
  • Din fordøjelse påvirkes positivt
  • Højere indre sundhed
  • Kolesteroltal sænkes
Om sidens forfatter - Karina Ilsø

Siden 2014 har Karina arbejder og været uddannet som Fysiurgisk Massør, Personlig Træner og Kostvejleder. Interessen og hendes viden omkring den menneskelige krop er derfor helt enorm. Karina er super dedikeret og gør aldrig noget halvt.
Karina har ligeledes læst en sygeplejerske uddannelse hvorved hun også har viden omkring kroppen herfra, næring og cellelære m.m.

Hver uge dedikerer Karina tid til at dygtiggøre sig i ny viden og teori der måtte komme. 

Karina er indehaver, behandler og arbejder med videreuddannelse af vores mange dygtige massører her hos Ilsø Massage. Dette er din garanti for den bedste behandling af din krop.

Karina er uddannet Fysiurgisk Massør på AtWork skolen. Personlig træner og kostvejleder på FitnessInstitute og har læst sygeplejerske på VIAuniversity i Randers.

Fysiurgisk-Massage-Ilsø-Massage-Danmarks-Massør-Nummer-1
Karina Ilsø
Indehaver & behandler

Indholdsfortegnelse