Gravidmassage

Hvad er en gravidmassage?

Her på siden kan du læse og høre en masse om Gravidmassage. Er du gravid og går med smerter/gener? Eller ønsker i at blive gravide? Ja så er gravidmassage noget for Jer. Her arbejder vi med forskellige teknikker der gør dig og Jeres kommende barn godt.

Graviditetsmassage er en blid fysiologisk massagebehandling, som hjælper til at forebygge og behandle de smerter og gener, der kan opstå under graviditeten.

Jeg er uddannet og specialiseret i massagebehandling og fysisk træning af pre- og post gravide kvinder. Er du i tvivl om, hvorvidt, og hvordan, jeg kan gøre en forskel for dig, efter du har læst informationspunkterne på denne side, er du altid meget velkommen til at ringe til mig. Jeg tager alle spørgsmål og henvendelser om gravidmassage alvorligt og jeg vil altid komme med min professionelle vurdering med udgangspunkt i de oplysninger som du giver mig. Pt. tilbyder vi gravidmassage i Randers, gravidmassage i Århus og gravidmassage i Skanderborg,  gravidmassage i Aalborg, gravidmassage i Herninggravidmassage Næstved samt gravidmassage i Hobro.

Det korte af de mange lange svar er, at gravid massage kun har positive virkninger allerede fra starten af graviditeten. Det vil altså sige, at gravid massage egner sig til gravide kvinder i både 1., 2., og 3., semester. Allerede fra 10. fosteruge får det også betydning for dit barn, hvorfor jeg absolut anbefaler alle gravide at modtage behandling, ligesom jeg anbefaler hyppigere behandling de sidste 2 uger op mod termin som en hjælp til fødselsmodning og ve-stimulering. Læs mere om dette under afsnittet “Gravidtetsmassage som fødselsmodning og ve-stimulering”.

Allerede i pre-graviditeten, perioden hvor du forsøger at blive gravid, har denne massageform en positiv effekt. Læs mere om dette under afsnittet “Gravid massage er fertilitetstimulerende” på denne side.

Behandling på professionel gravid massagebriks

I klinikken hos mig vil du modtage din graviditetsbehandling på min professionelle gravidmassagebriks, der er speciallavet til formålet.
Briksen har to uddybninger således du kan blive lejret maveliggende. Den ene uddybning er til din gravide mave, og uanset hvor stor maven er, samt hvilket trimester du befinder dig i, kan du være her. Uddybningen har en elastiklignede “hængekøje” som din mave kan hvile. Den anden uddybning er lavet således at der er god og behagelig plads til dine, højst sansynligt, ømme graviditetsbryster.
Den maveliggende stilling gør at du vil opleve lindring af trykket fra lymfesystemet, hvis du døjer med væske og hævelse. Endvidere er det super lækkert for din ryg og lænd at blive aflastet.
Afhængig af dine graviditetsgener kan du også blive lejret sideliggende. Jeg har mulighed for at tilbyde begge dele og vil vejlede dig professionelt i, hvilket der er det rigtige for dig.
Du vil modtage din behandling af mig, Karina Ilsø, som er Indehaver af Ilsø Massage, der blot ligger 5 minutters kørsel fra Langå og motorvej E45 afkørsel Randers C. Jeg er uddannet indenfor sygepleje, personlig træning, kostvejledning og massage. Jeg gennemgik mine lægeeksaminerede massageuddannelser med topkarakter, både teoretisk og praksis. Jeg er specialiseret i sportsskader, fysiurgiskbehandling, wellnessbehandling og gravid behandling. Endvidere er jeg meget nørdet og ved ualmindelig meget om den menneskelige fysiologi.
Herunder ses den gravid massagebriks jeg benytter mig af.

Massageolie gravide

Jeg bruger en helt særlig massageolie til gravide. Den er specielt velegnet til gravide og babyer. Det er en danskproduceret, 100% ren, mandelolie som jeg bruger til behandlingerne af gravide, ønsker at blive gravide eller de som ammer.
Jeg har 5 forskellige massageolier i klinikken og fælles for dem alle er, at de er produceret i Hobro, Danmark, faktisk kun 20 minutters kørsel fra min klinik.
Jeg har indgået et samarbejde med denne producent, fordi jeg går meget op i miljøet og klimaet. Derfor er jeg interesseret i, at der er så få ingredienser i de produkter jeg anvender, som muligt. Endvidere er mange af råvarerne danske og vigtigst for mig, er det dansk produceret under sunde og vidunderlige vilkår af en fantastisk dygtig farmakonom, der hedder Bente.

Oxytocin, din bedste ven i graviditeten

Hormonet oxytocin, kaldes også for kærlighedshormonet, dannes i hypothalamus. Hypothalamus er den nederste del af mellemhjernen og den består af en masse centre, der overordnet styrer kroppens autonome nervesystem.
For at forstå alle de nedstående afsnit, vil jeg meget kort lige gennemgå hvad det autonome nervesystem dækker over.
Autonom betyder “det der sker helt automatisk” dvs. det omhandler alle de fysiologiske prosesser, der reguleres ubevidst i kroppen. Dette er processer som foreksempel blodtryk, fordøjelse, indre organer, blodkar, kropstemperatur, sved og hjerte – you get the point – Nervesystemet har så 2 styresystemer, der sammen står for at regulere processerne. De hedder sympaticus og parasympaticus (det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem). Reguleringssammenhængen mellem de to styresystemer kan jeg godt lide at betegne som en vippe. Det giver et dejligt visuelt billede, der er til at forstå. På hver sin ende af vippen sidder der henholdsvis parasympaticus og sympaticus. De er søskende og den ene kan ikke vippe uden den anden.
Når parasympaticus er oppe, er sympaticus nede og omvendt selvfølgelig. Alt efter hvor højt parasympaticus er oppe desto lavere vil sympaticus samtidlig være. Godt, hvad skal du så med den information? Det skal jeg fortælle dig.

Parasympaticus

Det parasympatiske nervesystem (styresystem) styrker, stimulerer og fremmer de reaktioner, der sker i kroppen når den er i hvile og hvor kroppen genopbygges. Det er dit anti-stress nervesystem som du i dette fertilitetstilfælde ønsker skal være dominant. Det vil sige, at når parasympaticus er højere end sympaticus på vippen, sænkes kroppens hjerteaktivitet, puls og blodtryk. Ligeledes fremmer et aktivt/højere parasympaticus mavetarmkanalens fordøjelse, bevirker at blæreren og tarmen kan tømmes blære, medvirker stimuleringen af melatoninens hormonproduktion samt, sidst men ikke mindst, kan du halvere halvdelen af dit kortisol i blodet (kortisol = stresshormon). Det der er specielt interessant for dig som pre-gravid eller gravis er at det parasympatiske nervesystem desuden en styrende og afgørende rolle ved fertilitet og forplantning.

Sympaticus

Kort fortalt så gør sympaticus (det sympatiske nervesystem, styresystem) det komplet modsatte. Sympaticus er dominant aktiv når du oplever angst, stress eller farer. Det styrer fx frigivelsen af adrenalin og kortisol som modvirker afslapning, forhøjer puls og blodtryk, sætter maven i stå osv. osv. Vigtigt er her for dig at forstå, at når sympaticus er højrere oppe på vippen en parasympaticus så er dine muligheder for en sund og god fertilitet og forplantning total nedprioriteret. Du har sikkert hørt historierne om de par der har forsøgt at blive gravide og forplante sig uden held i en længere periode, hvor de så tager en ferie hvor afslapning og nydelse står for dagen. Og bum så var de gravide. Ja den er god nok, helt fysiologisk kan det forklares med, at de får sænket aktiviteten af sympaticus og derved hjælper parasympaticus højere op. Idet parret formår at gøre dette fremmer de deres egen fertilitet. Kroppen vil lige pludselig tillade at de bliver gravide. Kroppen er så klog at den tænker “hvis du/i er stresset nu og ikke har overskud til afslapning og selvforkælelse, så er i helt sikkert heller ikke klar til at blive forældre” kroppen forsøger altså på bedste vis blot at passe på dig som kommende forældre og på dit kommende barn.

Jeg kan gøre dig gravid

Eller, jeg kan i hvert fald hjælpe dig godt på vej på med gravidmassage!
Så langt så godt. Nu da du har forstået det overordnede i nervesystemets betydning for dig, allerede før graviditeten, vil jeg komme meget nærmere ind på, hvordan det så påvirker dig under graviditeten. Først og fremmest, inden vi går videre, vil jeg skynde mig at sige:
Jeg kan løfte parasympaticus højt på vippen og sænke sympaticus ned i dit nervesystem. Dermed kan jeg øge jeres chancer for at undfange og forplante Jer, altså blive gravide som i ønsker. Lige nu tilbyder vi gravidmassage i Randers og arbejder på snarest at kunne tilbyde gravidmassage i Århus og gravidmassage i Aalborg.

Hemmeligheden er, at… (trommeslag) er du klar?
Det kan jeg gøre med mine professionelle teknikker til massagebehandling af pre- gravide kvinder (og faktisk også din kæreste/mand).

Øg fertiliteten hos mænd

Mænd har fuldstændig samme nervesystem som kvinder. Derfor vil jeg også kunne øge fertiliteten hos din kæreste/mand. Her vil jeg rådgive til at vælge enten en wellness massage eller en blid oliemassage for at opnå ønsket stimulering af fertiliteten, oplys mig ved booking at der er tale om at øge fertiliteten.

Fertilitetsforløb og anbefalinger

I er meget velkommen til at ringe til mig for en personlig samtale omkring sådan et fertilitetsforløb eller engangsbehandling. Jeg vil for en god ordensskyld lige understrege at en engangsbehandling er lidt tilsvarende at rejse væk et par dage, det er ikke fordi det kan nå at gøre den helt store forskel. Som minimum anbefaler jeg et forløb med 1 gang ugentligt i 4 uger. Gerne 1,5-2 gange om ugen i de 4 uger, det vil kun øge chancerne da jeg stimulerer din/jeres oxytocin produktion oftere og derved holder niveauet højt.

Hvorfor skal du vælge mig som din behandler?

Det skal du fordi jeg, ved hjælp af mine massageteknikker under en gravidmassage, kan få dit hypothalamus center i hjernen til at danne øgede mængder af oxytocin. Det er interessant fordi oxytocin påvirker dit centralnervesystem til at aktivere parasympaticus (løfte parasympaticus på vippen) således du oplever de fornævnte parametre som halvvering af kortisol, blodtryksfald og ro.

Uanset om du prøver at blive gravid, er gravid eller har født

Til trods for at oxytocin allerede halveres få minutter efter behandlingens ophør, vil jeg give dig længerevarige glæder af det. Den resterende halvdel bliver nemlig længere tid i kroppen og det er du meget interesseret i, som enten pre gravid, gravid eller post gravid. Det er du fordi at oxytocin er det der, som førnævnt, kaldes for kærlighedens hormon og er grundstenene for følgende processer:

 • Den biologiske basis for menneskelig tilknytning med forskningsresultater, der viser målbar effekt på barnet/fosteret allerede ved 10. graviditetsuge.
 • Skaber tilknytning mellem forældre og barn
 • Evnen til at udvise og føle omsorg og glæde
 • Påvirker fødslen positivt som ve-stimuliering og fødselsmodning
 • Øger sårhelingen og sammentrækning af livmoderen lige efter fødslen
 • Øger din brystmælkproduktion
 • Øger dannelsen af myalinskederne omkring alle nervebander. Det betyder at sanseimpulserne bliver isolerede og integrerede. Dette reducerer stress og sikrer impulserne når hurtigt og sikkert frem til hjernen. Se nervebanerne som en ledning, hvor myalinskeden er gummiisoleringen uden på kobbertrådene.
 • Det er bevist i et dyreforsøg med dyreunger at de trækker sig ind i sig selv eller i værste fald dør, hvis ikke de oplever stimulering til produktion af oxytocin hormonet.
 • Hvis oxytocin stimuleringen går i stykker, blokeres eller væsentlig nedsættes mister du som forældre evnen til at tage dig af dine børn.
 • Oxytocin er grundsten for at kunne holde dine sociale relationer gode.

Du er sikret kompetent og professionel behandling hos mig

Du kan med stor tryghed vælge mig som din kompetente massagebehandler både til før, under og efter graviditeten.
Jeg anbefaler at få massagestimuleret frigivelse af oxytocin 3-4 gange om måneden med ligeligt mellemrum mellem behandlingerne.
I en pre-graviditets fase, hvor fertiliteten ønskes øget vil jeg anbefale dig at få behandling 1 ugentligt og ikke kun omkring ægløsning. Det samme gælder i øvrigt for din kæreste/mand og indvirkningen på hans sædkvalitet.
Men når den anbefaling er givet ud, vil jeg understrege at du ikke kan få for mange behandlinger.

Smertelindringsmassage for gravide

Under en gravid massagebehandling hos mig vil jeg bruge teknikker, der øger din smertetærskel. Det betyder at jeg mindsker dine smerter ved bl.a. at gøre din oplevelse af smertesignalerne mindre. Det gør jeg ved hjælp af specifikke massagemetoder og teknikker, der via mit arbejde skaber stimulering i dit nervesystem til udskillelse af hormonet oxytocin.

Noget andet jeg gør under behandlingen er, at løsne dine spændte muskler på en blid og professionel måde, der hjælper til opheling af muskelskade forårsaget af forkerte bevægelser, uhensigtsmæssige og konstante muskelspændinger eller af myoser/infiltreringer.

Gravid massage er fertilitet stimulerende

Hvis du og din partner er en af de par, der enten har udfordringer ved at blive gravide eller ikke har en specielt god tålmodighed. Så kan det være rigtig gavnligt for jer at modtage fertilitetmassage/ gravidmassage i klinikken hos mig. I fertilitetsmassage bruges de samme metoder og teknikker som under en gravidmassage. Ordet fertilitetsmassage er ikke særlig udbredt men det er rent faktisk en ting. Nu skal jeg forsøge at forklare, hvordan det helt fysiologisk udspiller sig.

Du kan forstå processen således

Kroppen tænker “hvis du/i er stresset, farer rundt, har meget om ørerne og ikke har overskud til afslapning og selvforkælelse, så er i helt sikkert heller ikke klar til at blive forældre” kroppen forsøger altså på bedste vis blot, at passe på dig som kommende forældre og på dit kommende barn. Men når I så laver omgivelserne afslappet, fx med fertilitetsmassage hos Ilsø Massage tænker kroppen “vi er klar til en baby, vi har overskud og tid”.

Det er langt fra alle der bare lige kan rejse væk – det gælder heller ikke kun for perioden omkring ægløsning desværre. Derfor er fertilitetsmassage til mænd og kvinder en helt unik mulighed for at snyde kroppen. Fordi måske synes i selv at alt er som det skal være, det er det måske også, men at I blot er blandt de uheldige med nedsat fertilitet og forplantningsevne. Jeg er fortrøsningsfuld og jeg vil meget gerne hjælpe alt det jeg kan, for at i bliver gravide.

Hvad sker der i kroppen under og efter fertilitetsmassage?

Alle mennesker har et centralnervesystem i hjernen. Dette styres af to systemer der styrker, fremmer og stimulerer alle de autonome processer i kroppen.
Det parasympatiske nervesystem (styresystem) styrker, stimulerer og fremmer de reaktioner, som sker indeni kroppen når den er i hvile. Stadiet hvor kroppen genopbygges. Det parasympatiske nervesystem er kroppens anti-stress system.
Modsætningen, det sympatiske nervesystem, er det styresystem der er dominantaktiv når du oplever angst, farer eller stress.

Når Du/I har et ønske om at blive gravide, er det, det parasympatiske nervesystem I ønsker skal være det dominantaktive. Det vil i fordi at parasympaticus har en afgørende og styrende rolle i mulighederne for en god og sund fertilitet og forplantningsevne. Det er her vigtigt for Jer at forstå, at når sympaticus er primær aktivt og parasympaticus sekundær, så er dine muligheder og odds for en sund og god fertilitet og forplantning total nedprioriteret.

I har sikkert hørt de mange søde fertilitetshistorier, hvor par er blevet gravide på ferien eller weekendopholdet væk fra dagligdagen. Det kan jeg på et fysiologisk niveau godt forklare for dig. Når man som par tager et afbræk fra hverdagen, så skruer man ned for sympaticus og op for parasympaticus. Det er noget kroppen gør helt autonomt når du slapper af og nyder tilværelsen. Idét man som par skaber disse dejlige rammer sammen så øges muligheden for forplantning og fertilitet.

Kroppen er vanvittig klog, og suprise – suprise, du er din krop. Mange af processerne i kroppen fungerer bare ubevidst da du ellers vil blive overstimuleret hvis du fx hele tiden skulle huske på at slå dit hjerte, trækkevejret, temperaturregulere osv osv. Det gør sig også bare lige gældende for fertiliteten.
Kroppen vil under disse afslappede forhold pludselig tillade øget fertilitet.

Fordøjelsesfremmende gravidmassage

Ved gravid massage fremmes fordøjelsen. Fordøjelsen er, ligesom så mange andre processer i kroppen, en process, der er autonom styret. Fordøjelsen reguleres altså via påvirkninger fra sympaticus og parasympaticus. Fordøjelsen aktiveres af parasympaticus og har de bedste forudsætninger for, at fungere optimalt når parasympaticus er højere end sympaticus på styringsvippen. På dansk betyder det, at fordøjelsen arbejder når du slapper af og befinder dig i hvile. I og med graviditetsmassagen hos mig frigiver hormonet oxytocin, der påvirker aktiveringen af parasympaticus, vil du efter behandlingen opleve at din fordøjelsesproces er forbedret.

Hvorfor er det vigtigt med en sund fordøjelse?

Det er vigtigt fordi det er gennem fordøjelsen og mavetarmkanalen at vi optager de vigtige næringsstoffer fra maden som kroppen har brug for. Det er også i fordøjelsen at kroppen ændrer det “ubrugte” mad til affald (fæces/afføring) via en kemisk process jeg ikke vil komme mere ind på her.
En sund og velfungerende fordøjelse er derfor klart at foretrække, for ikke at nævne alle de komplikationer der kan følge med den dårlig fordøjelse. For bare at næve et par stykker er oppustethed, forstoppelse, diarre, kvalme og mavesmerter. En sund og velfungerende fordøjelse er derfor også helt afgørende for et langt liv med sundhed.

Gravidmassage fremmer din sundhed​

Sundheden sidder nemlig i tarmen. Du kan træne nok så meget i fitness centeret, men hvis din fordøjelse ikke fungerer, kan du ikke optage de livsnødvendige og essentielle næringsstoffer. Du træner ja, men du er ikke sund. Ikke indeni.
Den seneste forskning viser, at stort set alle sygdomme lige fra autoimmune lidelser til mere kendte folkesygdomme som migræne, overvægt og autisme kan have deres udspring fra en dårligt fungerende fordøjelse og en uafbalanceret tarm.

Inde i tarmen er der en livsnødvendig tarmfloraen. Den er involveret i rigtig mange af kroppens processer, fx som signaleringen til stort set alle kroppens celler, til hormonsystemet, til nervesystemet og til immunforsvaret. Vidste du godt, at hele 80% af dit immunforsvar er tilknyttet tarmen? Skræmmende ikke. Du kan altså bogstavelig talt i mange tilfælde påvirke din sygdom enten med massage eller sund kost & væske. Hvis du finder dette emne interessant og ønsker at blive klogere på området kan jeg anbefale dig at læse bogen “tarme i topform”.

Gravidmassage sænker kolesterol i blodet

Som en anden vidunderlig faktor ved denne behandlingsform er, at kolesteroltallet får grobund til at sænkes. Det betyder at du sænker din risiko for at få alvorlige hjerte-kar sygdomme.

Fysiologien bag er at tarmen og fordøjelsen har bedre levevilkår når kroppen afspændes og der skabes frie passager ude i micro-blodbanerne.

Hvad er alt kolesterol farligt for min graviditet?

Det korte svar er nej. Overhovedet ikke.

Kolesterol bliver omtalt og opdelt i forskellige underkategorier af kolesterol. Ofte når der tales om kolesterol menes der den samlede mængde af kolesterol også kaldet “totalkolesterol”.

Totalkolesterol består af sammenlægningen af de 2 undertyper. Der findes LDL kolesterol og HDL kolestrol. LDL-kolesterol er det der kan øge risikoen for åreforkalkning og hjerte-kar sygdomme. HDL-kolesterol bliver omtalt som det gode kolesterol da det er bevist, at det beskytter mod selvsamme sygdomme.

Blodbanens skraldemand passer på dit foster

Nu til en lille visualisering jeg altid tænker og forstiller mig når jeg underviser på området. HDLs funktion i blodet bevirker at det beskytter mod hjerte-kar sygdomme. Det er ikke alene HDLs eksistens der gør det, men det arbejde HDL udfører i kroppen.

LDL er et skovsvin og kaster om sig med skrald alle steder det kommer (hele vejen rundt i kroppen med blodet, også det der forsyner din ufødte baby). HDL er blodbanens skraldemand. Alle steder HDL kommer samler det skrald med tilbage til lossepladsen (lever og fordøjelsen).
Et tip til at huske hvilket kolesterol der er godt og skidt kommer her.
HDL: Det herlige kolesterol
LDL: Det lede kolesterol

Hvor finder jeg det gode kolesterol?

Det gør du i de monu – eller flerumættede fedtsyrer.
Jeg husker det altid ved at det er de umættede = mums jeg kan spise flere. Hvor i mod de mættede fedtsyre (animalsk fedt for eksempel) = der er jeg allerede mæt, jeg kan ikke få flere.

De bedste levevilkår for din baby inde i livmoderen

Massagen er derfor ikke kun gavnligt for dig, men også for dit kommende barn. Fosteret ernæres gennem dit blod og derfor er det væsentligt du forsyner det med fornuftig næring for at skabe de bedste vilkår for dit barn, at vokse sig klar til verden i.

Sænk stressniveauet og bekymringer med gravidtetsmassage

Når du modtager din gravidmassage i klinikken hos mig, er det under helt afslappede og rolige forhold. Jeg bruger mine kompetencer og viden til at udføre graviditetsmassage med de bedste og blideste teknikker. Et bevist og målbart resultat heraf er, at stresshormonet kortisol sænkes med halvtreds procent i blodet på den gravide.
Ikke alene påvirkes angst og bekymring, faktisk er det også bevidst at denne blide massageform nedsætter depressive symptomer.

Kroppen har brug for kortisol for at kunne fungere. Det betyder altså at kortisol først bliver problematisk når det findes i for store mængder over længere tid. Du ved du har et forhøjet kortisolniveau i kroppen hvis du føler uro indeni, sover dårligt og har svært ved at falde i søvn ligeledes som mange bekymringer også er et tegn herpå. Endvidere vil kroppens immunforsvar have nedsat funktion og med tid kan der komme alvorlige skader på kroppen. Det der fysiologisk sker, er at sympaticus konstant er aktiveret. Det betyder altså at alle de gode og livsnødvendige processer, der sker når kroppen er i hvile, ja de sker pludselig kun i meget begrænset grad. Med professionel massagebehandling hos mig, Ilsø Massage, vil jeg kunne hjælpe din krop til at skrue ned for de sympatiske processer og i stedet op for de parasympatiske.

Et resultat af massagen vil være en indre følelse af ro og velvære. Helt fysiologisk har jeg efter behandlingen påvirket din krop til at nedsætte produktionen af kortisol betydeligt i en rum tid.

Blodtryks- og puls sænkende massage til gravide

Er du plaget af tendens til højt blodtryk og høj puls? Så læser du med det helt rigtige sted. Jeg tilbyder gavid massage som har en positiv indvirkning på både blodtrykket og pulsen.

Via mine professionelle massageteknikker under gravidmassage vil jeg under en behandling halvere mængden af kortisol i dit blod. Kortisol er også det hormon der er bedre kendt som “stresshormonet”. Kortisol påvirker dit blodtryk og din puls til at stige. Det er uhensigtsmæssigt med mindre der er fare på færde.

Når jeg behandler dig med graviditets massage eller wellness massage sænker jeg som førnævnt dit kortisolniveau i kroppen med 50%. Der findes en del forskning på området og alle resultater er enige om, at massagen faktisk kan gøre så stor en forskel. Er det ikke fantastisk?

Graviditetsmassage giver bedre søvn

Hos Ilsø Massage kan jeg via behandlingen skabe nogle gode forudsætninger for dig som gravid. Herunder er blandt andet en bedre søvn og indre ro. Når jeg snakker om bedre søvn er det både hurtigere indsovning samt dybere søvn med formindelske af søvnforstyrrelser.

Søvn er vigtig under graviditeten

Jeg vil gerne sætte et fokus på søvn, da søvn er hammervigtigt. Da jeg studerede til sygeplejerske, blev jeg for alvor bekendt med, hvor vigtigt søvn er. Jeg forstod lynhurtigt at patienternes søvn var grundlæggende sygepleje. Nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Søvnmønstret består kort fortalt af 3 stadier. 2. og 3. stadie er rigtige vigtig for dig som gravid at forstå.
Stadie 2 er den dybe søvn, det er her du kan afhjælpe muskelspændinger og restituere de fysiske aspekter i kroppen.
Stadie 3 er REM søvnen, det er her du drømmer. Denne søvn omtales også som en vågen hjerne i en sovende krop. Det er i denne fase du bearbejder alle de psyiske aspekter. Oplevelser og indtryk.

Forestil dig så hvor vanskeligt det kan blive, hvis ikke du får din søvn som gravid – det er jo ikke en hemmelighed at gravide har brug for endnu mere søvn, fordi de er ved at vokse en baby indeni.

Søvnmangel kan skabe ufrivillig abort

Hvis du ikke får nok søvn, eller kvalitetssøvn er dine chancer for at apportere indenfor foster uge 12 væsentlig højere end ellers. Kroppen vil forsøge at frastøde fosteret fordi den vurderer at du ikke har overskud og tid til at blive forældre. Normalvis apporterer kroppen kun fosteret hvis der er noget galt med det. Så frastøder kroppen det som en helt naturlig ting. Men lige med manglende søvn kan du sende de forkerte signaler og det ønsker du ikke.

Endvidere er søvn koblet til en lang række sygdomme som diabetes, hjert-kar problemer og overvægt. Derudover er søvnbesvær og manglede søvn stærkt koblet til at udvikle psykiske lidelser, herunder primært stress, angst og depression.

Din nattesøvn påvirker altså både vores psyke, hukommelse, immunsystem og koncentrationsevne. Det er helt centralt for kroppens udvikling og for at kroppen kan skabe det lille menneske du bærer i maven, at du får din nattesøvn og den er uforstyrret.
Kort sagt er søvnens vigtigste funktion vedligeholdelse af hjernen samt den har afgørende betydning for den følelsesmæssige og sociale funktion når du er vågen.

Efterfødselsmassage for bedre sårheling

Efterfødselsmassage består af en kombination af gravid massage, wellness massage eller blid olie massage hjælpe til at sårhelingstiden halveres. Efter en fødsel vil du have et stort sår inde i maven, der hvor moderkagen har siddet, ligesom det i mange tilfælde sker at huden brister i det vaginale område under fødslen.
Her kan massage hjælpe og ikke nok med det, så er massagen også smertelindrende.
Oxytocin massage, som de 3 massageformer jeg nævner her er, stimulerer frigivelsen af ocytocin i hjernen. Oxytocin påvirker smertetærsklen til at øges og hjælper med en hurtigere sammentrækning af livmoderen.

Styrk dit immunforsvar under og efter graviditeten med massage

Du kan styrke dit immunforsvar med massage. Det gælder uanset om du er gravid eller ej.

Hvis du får oxytocin frigivende massagebehandling hos Ilsø Massage vil du styrke dit immunforsvar. Det vil du fordi du styrker kroppens beredskab ved at hormonproduktionen af oxytocin finder sted. Hormonet påvirker kroppen til at aktivere parasympaticus som er det styresystem, der er ansvarlig for et godt immunforsvar. Det giver altså kroppen de rette forudsætninger for, at passe på dig og baby.

Hormon humør, “tæl til 10-massage” for gravide

Aggressiviteten, den korte lunte og vrede dæmpes med den lækre, afslappende og blide massage. Massagen vil påvirke dig til at blive beroliget og føle indre ro, du vil blive afslappet i krop og sind allerede efter første behandling. Jeg bruger teknikker under behandlingen som øger stimuleringen af oxytocin i hjernen. Så længe niveauet at oxytocin forhøjet i blodet, vil du føle ændringen.

Bliv gladere af gravidmassage

Gravidmassagen jeg tilbyder, vil få dig til at føle mere generel velvære og større glæde i hverdagen. Jeg vil påvirke din krop til at sende positive signaler til din hjerne, så du føler dig elsket og ønsket. Måden jeg gør det på, er ved at bruge mine professionelle massageteknikker og kompetencer til at stimulere frigivelsen af endofiner, serotonin og dopamin. Serotonin og dopamin er de homoner der også i daglig tale omtales som “lykkehormoner”. Det er også ofte de hormoner man kigger på i forhold til antidepressiv medicin også kendt som lykkepiller.
Disse vidunderlige lykkehormoner kan jeg via behandlingen påvirke din krop til at frigive. Det vil give dig en større glæde og lystfølelse. Endvidere hæmmer serotonin og dopamin angst, smerte og irritabilitet.

Gravid massage frigiver lykkehormoner.

Som opsummering på afsnittet ovenover vil jeg her præsentere resultatet af en forskingsrapport tilbage fra 2005. Rapporten er amerikansk og den viser at gravidmassage, velvære massage / wellness massage og blid oliemassage øger produktionen af serotonin og dopamin i kroppen med hele 28-31%.
Så står du i en situation hvor du godt kan bruge et “skud” lykkehormoner. Så ved du nu når du skal tage hen.

Ring eller skriv til mig for at bestille din tid. Denne massagemetode er yderst effektiv til at få kroppen til at slappe af og samtidig øge følelsen af velvære og glæde.

Hud mod hud er vigtigt, ikke kun for nyfødte

Den hudkontakt, der skabes under massagebehandling hos mig har afgørende betydning for, at du får alle de ovennævne fordele og resultater. En svensk forskningsrapport fra 2012 beviser effekten af berøringen.
Forskningsforsøget gik ud på at der var en gruppe mennesker. Den ene gruppe fik oxytocinstimulerende massage med bare hænder, hud til hud kontakt, hvor den anden del af gruppen fik massage hvor massøren bar handsker, ingen hudkontakt. Resultatet er så iøjnefaldende.
I gruppen med hud til hud kontakt kunne der måles den forventede, høje stigning i oxytocin på helt op til 50% i det fleste tilfælde. I gruppen uden hudkontakt var målingen skræmmende lav og nærmest ikke målbar.

Start mor-barn tilknytningen allerede i foster uge 10.

Dette forsøg beviser endnu engang også, hvorfor det er så vigtigt at give sin baby hudkontakt. Hudkontakten skaber nemlig frigivelse af oxytocin i din babys hjerne som er altafgørende for dit barns sociale udvikling, empatiske- og emotionelle evner. I et andet forsøg lavet på dyr og dyreunger, hvor de dyreunger, der blev nægtet fysisk kontakt til moreren, trak sig så meget ind i sig selv at de blev syge og i værste fald døde af det.
Resultaterne taler for sig selv. Nærvær, hudkontakt og omsorg skal være en fast del af vores børn liv. Babyerne kan påvirkes med oxytocin allerede fra 10. fosteruge, hvorfor det giver så meget mening, at moreren får gravidmassage, der frigiver oxytocin.

Hvorfor skal jeg have massage som gravid?

Der er faktisk kun fordele ved at du modtager graviditetsmassagen hos Ilsø Massage. Jeg vil gerne anbefale dig det, fordi de mange ændringer jeg kan påvirke, kan påvirke din graviditet meget positivt. Det gælder for sig men i særdeleshed også dit kommende barn.

Fordele ved gravidmassage

Fx lindrer gravidbehandlingen smerter, ømhed og spændinger i muskler, ligesom graviditetsmassagen også sænker stressniveauet, forbedrer søvnen og er både fertilitetøgende og fødselsmodende for bare at nævne nogle af dem. Her kommer en kort opstillet punktform over flere fordele som jeg vil uddybe i afsnit længere nede på denne side.

 • Kroppens immunforsvar styrkes
 • Indholdet af stresshormonet kortisol i blodet halveres
 • Indholdet af Oxytosin “kærlighedshormonet” øges med op til 50%
 • Indholdet af serotinin og dopamin “lykkehormonerne” øges med 28-31%
 • Sænker total kolesteroltallet
 • Sænker blodtrykket og pulsen
 • Smertetærsklen øges som du vil opleve som smertelindrende
 • Mave-tarmsystemet og hele fordøjelsen stimuleres og forbedres
 • Fremmer optagelsen af næringsstoffer fra kosten i kroppen
 • Post graviditets fordele så som at sårhelingstiden halveres (her tænker jeg på såret efter moderkagen og vaginale bristelser efter fødslen) og livmoderen hurtigere trækkes sammen
 • Sænker ængstelighed, angst, irritation og bekymringer
 • Sænker tendenser til aggressivitet og følelsen af vrede
 • Generelt mere afslappet og rolig
 • Større velvære og glæde
 • Større kreativitet
 • Styrkende tilknytning til fosteret

Er massage farligt for gravide?

Kort og godt er svaret nej. Overhovedet ikke.
Alt evidens på området peger kun i positiv retning. En gravid krop har enormt godt af velvære og omsorg, som jo er hele essenssen af gravid massagen.
Forskningsresultaterne er enstemningt enige om at myterne og skræmmehistorierne omkring, at du ikke må modtage massage i graviditets første 12 uger, er noget sludder.

Ufrivillig abort, kroppens naturlige reaktion på et skadet foster

Når det så er sagt, så ligger belæget for de udtalelser, behandlerne kommer med, i, at der i ALLE graviditeter er størst sansynlighed for ufrivillig abort i graviditetens første 12 uger. Kroppen vil typisk frastøde fosteret, som en naturlig del af processen, hvis fostret er skadet/fejler noget.
Forskning og evidens på området viser at der ellers kun er få ting der kan påvirke kroppen til abort. Det vil være tung (stressfyldt) styrketræning kunne, ligesom dårlig søvn og stress kan påvirke kroppen til at tænke “Det her er en dårlig ide – her er ikke tid og overskud til at blive forældre” og chancen for at din krop frastøder barnet er dermed højere end ellers. Hvilket igen kun taler for, at vælge gravidmassage i graviditets første uger, for at sænke niveauet af kortisol i kroppen og opnå bedre søvn.

Hvem bærer skylden for din ufrivillige abort?

Dermed ikke sagt, at jeg ikke forstår de behandlere som siger at de ikke vil massere før efter graviditetsuge 12. Fordi det gør jeg. Størstedelen af alle ufrivillige aborter sker i løbet af graviditetens første 12 uger. ALLE gravide, uanset hvad, har altså størst chance for at miste fosteret i de første 12 uger.
Derfor forstår jeg godt at man som behandler siger, at det er bedst at vente til efter uge 12. Men det har simpelthen kun noget at gøre med, at de ikke vil klandres for det. Og det vil jeg selvfølgelig heller ikke. Et virkeligt scenarie er at du kan komme til massage i klinikken en tirsdag og så kan du abortere onsdag eller torsdag og så bebrejde massagen. Sagen er bare den, at gravidmassagen INGEN indflydelse har. Det betyder at du havde aborteret alligevel.

Der er altså IKKE større chance ved at abortere efter en behandling med gravidmassage end der er ved at slå en prut. Men jeg vil altid gøre opmærksom på ovenstående ved booking af en gravid massage, fordi ja, jeg vil blive temmelig ulykkelig, hvis du kommer til at bebrejde mig hvis du abortere (som 1 ud af 5 kvinder gør inden i løbet af de første 12 uger) selvom der ikke findes nogen som helst form for vidensdokumentation der vil bakke påstanden op.

Hvis du er usikker på om du vil kunne skældne mellem, at det er en naturlig ting, at kroppen frastøder fosteret, og at det ville have været sket alligevel eller at det er forårsaget af massagen, så vil jeg gerne bede dig vente med at booke din første tid til graviditetsmassagen til efter du er sikkert igennem de første 12 uger.

Massage for gravide kan være risikofyldt

Jep det kan det, men kun hvis du tager til en massør der ikke er uddannet på området. Gravidmassage kan nemlig være flere ting, alt efter hvilke teknikker og metoder der bruges.
Det kan være afslappende og fuld af velvære med frigivelse af kærlighedshormonet og lykkehormonerne samt med halvering af stresshormonet (som den professionelle massage som jeg tilbyder under wellness massage, blid oliemassage eller denne gravidmassage her), eller det kan være en massage, der arbejder for dybt, stresser kroppen og immunforsvaret som du vil kunne ske at blive udsat for, hvis du går til en klinik, som ikke specifikt er uddannet til massage af gravide. Og det ønsker du ikke, da stress er en af de få faktorer du selv kan påvirke i forhold til ufrivillig abort.

Så til den eneste, virkelige, ulempe ved gravidmassagen;
Der er overhængende fare for at udvikle afhængighed!

Jordemødre anbefaler graviditetsmassage

Gravid massage anbefales til alle gravide under hele deres graviditeten, anbefalingen kommer specielt fra jordemødre og andre fagfolk, ligesom jeg selv, der er uddannet indenfor området.

Gravide er den gruppe af klienter jeg har, der faktisk har allerstørst behov for at få massage, samt dem der kan opnå mest glæde af den. Jeg er professionelt uddannet i flere aspekter indenfor kroppens anatomi og fysiologi, hvorfor jeg har en udvidet forståelse og jeg er meget bevidst om mine kompetencer. Hos mig skal du ikke spekulere over behandlingen, her kan du vide dig fuldstændig sikker på, at behandlingen kun gavner dig og dit kommende barn, hvis ikke jeg siger andet.

Sygeplejerske, personlig træner, kostvejleder & fysiurgisk massør

Mine mange kompetencer stammer fra en bred vifte af uddannelser men med den samlede fællesnævner; kroppen. Jeg er vild med kroppen og alt det den kan. Jeg er faktisk så fascineret af den og fysiologien, at jeg stadig dygtiggøre mig. Jeg læser forskningsstudier og nørder det rigtig meget i min fritid.

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål til mig eller behandlingen og jeg vil gøre hvad jeg kan, for at svare på “dansk” så forklaringen giver mening. Lægelatin, som typisk er det sproguddannelser og begreber indenfor den menneskelige fysiologi, kan være svært at forstå. Derfor forsøger jeg i mine eksempler og forklaringer, at være visuel og bruge ord der er til at forstå.
Jeg er rigtig nørdet med mine fag og det gør at jeg er meget dygtig teoretisk, men bestemt lige så dygtig i praksis. Det er en af mine styrker. Hos mig, kan du derfor vide dig fuldstændig sikker på, at jeg er mine kompetencer tro og at jeg er bevidst herom.

I videoen herunder, kan du høre mere om hvem jeg er og hvilke kompetencer jeg har.

Massage til gravide i 1. trimester

Gravidmassage til gravide kvinder i 1. trimester er en rigtig god idé. Faktisk taler alt forskning og evidens, på området, for at graviditetsmassage allerede kan gøre en forskel for moderen og fosteret i de tidligere uger af graviditeten.
Men inden jeg siger mere herom, vil jeg bede dig læse afsnittet “Er massage farligt for gravide?” længere oppe på denne side.

Hvis du er indstillet på at modtage behandlingen efter at have læst afsnittet, forventer jeg en klarhed og forståelse omkring, at uanset hvad, så kan graviditets massage hos mig ikke forårsage en ufrivillig abort mere end hvis du slår en prut. I graviditetens første 12 uger er der generelt, fra naturens side, højere risiko for at at kroppen frastøder fosteret og det kan der være flere grunde til.
Er du det mindste i tvivl, vil jeg gerne have at du konsultere med din jordmor eller blot venter med at modtage behandling før graviditetsuge 13.

Fordele af gravidmassage 1. trimester

Hvis du stadig ønsker at få gravidmassage i dit 1. trimester, og fuldt ud forstår kroppens naturlige process, så er følgende noget du vil kunne få ud af behandlingen:
Gravid massage 1. trimester lindrer fysiske spændinger, smerter og muskelømhed. Behandlingen påvirker dig også psykisk ved at sænke niveauet af stresshormon i kroppen og dermed din stressfaktor, den hjælper til at skabe forbedret og dybere søvn. Endvidere vil du i dit 1. graviditets trimester få følgende udbytte af gravidbehandlingen:

 • Du vil opleve smertelindring
 • Dit immunforsvar styrkes
 • Indholdet af serotinin og dopamin stimuleres og øges med hele 28-31%
 • Indholdet af kortisol i blodet halveres og sænker dit stressniveau med 50%
 • Dit totalkolesterol tal falder
 • Dit blodtryk falder
 • Din puls falder
 • Du får en højere smertetærskel
 • Mave-tarmkanalen og fordøjelsen fremmes
 • Din krops evne til at optagelse næringsstoffer fra kosten fremmes
 • Du vil opleve psykiske ændringer så som; mindre ængstelighed, angst, irritation, bekymringer, tendens til aggressivitet og vrede
 • Du vil generelt føle mere/være mere velvære og glæde / afslappet og rolig
 • Du vil opleve dine kreative evner forbedres
 • Sidst men ikke mindst, den helt essentielle massagefordel i trimester 1.
 • Styrkende tilknytning til fosteret som et resultat af at indholdet af Oxytosin i blodet stimuleres og øges med helt op til 50%

Ud fra det biologiske grundlag for den menneskelige tilknytning ses der målbar effekt hos fosteret allerede fra 10. graviditetsuge. Forskningsresultaterne viser at gravid massage har en meget positiv indvirkning på din babys evne til tilknytning og udvikling af sociale kompetencer.
Dit barn vil også allerede fra den 10. foster uge være fødselsmæssigt forbundet til dig, hvorfor det er væsentligt at tænke over dine følelser. Er du ked af det, glad, stresset eller andet, så føler din baby det rent faktisk. Graviditetsmassagen er derfor en rigtig god ting og din måde, hvorpå du kan “kommunikere” med din baby meget tidligt i din graviditet.

Massage til gravide i 2. trimester

Massage til gravide kvinder i 2. trimester gør mange gode ting for kroppen. Det er en udbredt, rigtig god måde at afhjælpe forskellige problematikker og graviditetsgener. Så som lænde- bækken- og hoftesmerter. Maven begynder i dette trimester at tyngde og kroppen er begyndt at give godt efter for de hormoner, der produceres for at få led og sener til at bløde op. Du vil altså opleve ekstra mobilitet i dine led, og sammen med at baby vokser vil mange kvinder typisk få tendens til at svaje mere i ryggen. Det kan give forskellige komplikationer som jeg kan hjælpe dig med at løse.

Før første gang i graviditeten mærker du påvirkninger i lymfesystemet, bækkenet og musklerne. Derfor er gravid massage hos Ilsø Massage, i Stevnstup kun 5 minutters kørsel fra Langå eller E45 afkørsel Randers C, en rigtig god ide. Jeg er nemlig specialiseret i massagebehandling af gravide med fysiologiske komplikationer. Endvidere vil en graviditetsmassage gavne dig på følgende områder:

 • Kroppens immunforsvar styrkes
 • Smerter, ømhed og spændinger musklerne lindres
 • Stressniveauet sænkes og søvnen forbedres
 • Bedste levevilkår for fosteret
 • Udvikler sociale og empatiske evner hos fostret
 • Styrker mor-barn tilknytningen
 • Du bliver gladere og får mere overskud af behandlingen da lykkehormonerne ( dopamin og serotonin) frigives med en stigning på hele 28-31%
 • Stresshormonet kortisol halveres under behandlingen
 • Frigivelsen af “kærlighedshormonet” oxytocin stiger med 50%
 • Behandlingen påvirker dit samlede kolesteroltal til at sænkes
 • Behandlingen påvirker dit blodtyk og din puls til at falde
 • Behandlingen er smertelindrende
 • Generelt mere afslappet og rolig
 • Behandlingen påvirker din fordøjelse positivt så den forbedres
 • Din krop vil opnå højere indre sundhed
 • Smertetærsklen øges gennem behandlingen
 • Behandlingen forbedrer kroppens evne til at optage næringsstofferne fra det du spiser
 • Din selvtillid og dit selvværd øges i og med behandlingen sænker følelserne der følger med bekymringer, irritation, angst og generel ængstelighed
 • Behandlingen afhjælper aggressivitet og følelsen af vrede

Jeg behandler dig i min privat klinik, hvor der er afslappede og rolige omgivelser. Jeg skaber de bedste rammer for at du kan opnå absolut indre ro. Klinikken er beliggende i Stevnstrup mellem Langå og Randers, kun 20 minutters kørsel fra Hobro, Hadsten, Assentoft og Bjerringbro. Du kan parkere gratis lige ude foran klinikken.

Massage til gravide i 3. trimester

Gravid massage til kvinder der er i 3. trimester er en vidunderlig ting. Jeg kan afhjælpe smerter du måtte have i forbindelse med graviditets bækkenløsning, lændesmerter eller hævede ben, fødder og hænder.

Foruden alle de fordele der allerede er nævnt i de to ovenstående afsnit (1. trimester & 2. trimester) så vil påvirkningen, som den øgede mængde oxytocin som behandlingen frigiver, være med til at øge dit kommende barns evner til at være empatisk, omsorgsfuld, social- og psykisk begavet.

Oxytocin massage hjælper dit barn med at udvikle empatiske evner

I en massagepåvirknings undersøgelse fra Zürich blev der testet flere 1000 mennesker, hvoraf en mindre gruppe (5% af alle testpersonerne) overhovedet ikke udløste kærlighedshormonet oxytocin. Det kom meget bag på forskerne men da der blev kigget nærmere ind på den gruppe, der ikke udløste hormonet, opdagede forskerne at gruppen havde en slags fællesnævner. De 5% af testpersonerne var nemlig psykopater, sociopater og andre knap på hensigtsmæssige personligheder som alle viste kraftige uempatiske træk.

En videre undersøgelse ind i gruppen med de 5% der ikke udløste hormonet fandt forskerne ud af, at alle personerne have oplevet enten ensomhed, omsorgssvigt og manglende tilknytning helt fra lille. Det betyder at deres styresystem (centralnervesystemet) ikke har lært, at der skal udløses ved fx berøring og omsorg (som massage er). Det jeg gerne vil fortælle med dette forskningsresultat, er at lav stimulering med oxytocin skaber egoisme, ligegyldighed, dårlig moral og selviskhed og at jeg med min professionelle massage behandling kan hjælpe dig med, at frigive 50% mere oxytocin som kommer dit barn til gode. Det gør det fordi dit barn lever af tilknytningen til dig og af dit blod.

Andre episoder, der kan være hæmmende for frigivelsen af oxytocin er stress og en overproduktion af kortisol i blodet. Derfor oplever du typisk at du selv eller andre er et rigtigt røvhul når de er stresset eller presset.
Et andet eksempel jeg kan give dig, som kommer til at være et snarligt scenarie for dig er, at en fødsel er en meget presset og stresset process for dig og din krop. Derfor er det rigtig vigtigt, at din nyfødte baby kommer op på maven omgående efter fødslen, som i øvrigt er meget traumatisk og stressende for dit barn, så i kan opleve berøring og tilknytning. Når du i de første timer her efter fødslen nusser og stimulerer dit barn, afhjælper du det høje niveau af kortisol i barnets blod og hjælper det samtidig til at frigive oxytocin som hjælper dit barn til at være åben og kærlig overfor tilknytninger til dig og din partner.

 • Påvirker fødslen positivt som ve-stimuliering og fødselsmodning
 • Øger sårhelingen og sammentrækning af livmoderen lige efter fødslen
 • Øger din brystmælkproduktion
 • Evnen til at udvise og føle omsorg og glæde
 • Skaber tilknytning mellem forældre og barn

Gravidtetsmassage som fødselsmodning og ve-stimulering

Jep du læste rigtigt. Oxytocin massage er en særlig massageform jeg tilbyder i min klinik nær Randers og Langå. Massagen består af blideog rolige bevægelser. Massageteknikken afspænder kroppen, øger kredsløbet samtidlig med produktionen af kærlighedshormonet oxytocin stiger. Dette fantastiske hormon gør dig mere aflappet og rolig, sænker dit blodtryk og idin puls ligesom det generelt giver dig en større følelse af velvære og overskud. Frem mod din termin/fødsel er det dette hormon der fremmer og stimulerer din ve-produktion. Eftersom det er ve-produktionen der stimulerer og modner livmoderen til at gå i fødsel anbefales det derfor at få oxytocinmassage, gravid massage hos Ilsø Massage, jævnligt i de sidste 2-3 uger op til forventet fødsel/termin.

Ve-stimulerende massage, jeg kan hjælpe din krop med at gå i fødsel

Eller, jeg kan i hvert fald hjælpe dig godt på vej!
Fordi det der sådan helt overordentlig sker i kroppen er at jeg via mine massageteknikker stimulerer oxytocin frigivelsen og dermed skaber tendenser og rammer for, at din krop vil skabe sammentrækninger i livmoderen og i brysterne. Begge dele er med til at klargøre dig og din krop til fødslen.

Hævede ben og fødder i graviditeten

Vand i kroppen under en graviditet er desværre et helt almindelig symptom og gene ved at være gravid. Det skyldes at kroppens naturlige lymfedrænage bliver mindre effektiv, ligesom at kroppen også tilbageholde mere væske. Det er dog helt normalt at du som gravid opholder flere liter væske i kroppen. Om end er det stadig meget generende kan jeg hjælpe dig. Jeg kan stimulere kroppens lymfesystem og hjælpe væske fra hænder, fingre, ben og fødder. Det gør jeg via mine professionelle massage-graviditets teknikker. Denne metode indeholder lymfedrænage og stimulering af lymfekirtlerne. Vidste du at 70% af kroppens lymfer sidder i maveregionen, derfor er det ikke så sært at systemet bliver påvirket i takt med at din mave vokser. Hos Ilsø Massage, kun 10 minutters kørsel fra både Laurbjerg og Øster Bjerregrav kan du i klinikken i Stevnstrup få denne professionelle gravid massage af mig.

Jeg behandler dig på min ekstra bløde og komfortable gravid massagebriks. Gravidbriksen har plads til både dine ømme graviditetsbryster og din babyhule. Du vil komme til at ligge på maven, som helt automatisk afhjælper trykket på lymfesystemet. Det giver mig de bedste forudsætninger for at afhjælpe dine gener bedst muligt.

Lændesmerter gravid

Først og fremmest vil jeg gerne berolige dig! Lændesmerter som gravid er desværre meget normalt og udbredt. Heldigvis kan jeg hjælpe dig med at få bugt med smerterne, i hvert fald kan jeg lindre dem for dig.
Smerterne du oplever i lænden skyldes at tyngdepunktet i din krop ændrer dig i takt med at din mave vokser. Samtidig vil den denne proces komme til at øge trykket på kroppens led, da der pludselig skal være plads til en baby.
Mange kvindekroppe giver efter for tyngdepunktet og kommer til at få et meget uhensigtsmæssig svaj i lænden. Årsagen til at kroppen gerne vil det, er fordi det er lettere at holde balancen med et stort svaj i lænden i forhold til kroppens nye tyngdepunkt. I gravid behandlinger hos Ilsø Massage, Randers, vil du opleve et særligt fokus på netop lige præcis de komplikationer og gener du oplever under din graviditet.

Med lændesmerter som gravid vil du i behandling hos mig opleve at jeg vil afspænde og lindre de muskler og led der oplever øget belastning i forhold til at bære dit barn. Kom endelig forbi klinikken til en screening eller send mig et billede af din kropsholdning sammen med en forklaring på dine gener, så vil jeg vende tilbage med en professionel vurdering omkring, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Bækkenløsning gravid

Alle gravide vil opleve en hvis grad af bækkenløsning. Det er bare ikke alle der er forbundet med smerter. Under en graviditet belastes bækkenets led, muskulatur og led. Der sker generelt store forandringer i underlivet i processen for at gro en lille baby. Disse forandringer der sker i din krop kan medføre dig smerter, ømhed og uhensigtsmæssige spændinger.
Under en gravid massage hos Ilsø Massage, i Stevnstrup nær Laurbjerg og Ulstrup, vil jeg have et udvidet fokus på at tilpasse behandlingen til lige netop dig og dine ønsker. Ingen kroppe er ens og det gør sig i særdeleshed også gældende for gravide kroppe. Nogle oplever meget store spændinger og ubehag fra bækkenet og helt op til midt på ryggen, hvor andre mærker smerterne i bækkenet og i hofterne. Det taler vi om inden konsultationen påbegyndes således jeg har fokus rettet efter dine ønsker, således jeg kan hjælpe dig bedst muligt.

Bækkensmerterne opstår fordi leddene og muskulaturen bliver blødere og løsere så der kan ske eftergivelighed i bækkenet i forhold til fødslen. Det er nødvendigt for at barnet kan passere bækkenet. Under graviditeten kan du opleve denne opblødning værende særdeles øm og smertefuld. Ilsø massage, kun 20 mintters kørsel fra Hobro, Hadsten og Assentoft, tilyder smertelindrende behandling med fokus på af afspænde dine spændte muskler.

Hoftesmerter gravid

I løbet af din graviditet vil der typisk opstå nogle komplikationer og nogle af dem kan endda være deciderede smertefulde. Forklaringen på, hvorfor du oplever hoftesmerter eller lyskesmerter som gravid skal findes i, at hormonet relaxin udskilles i kroppen allerede fra graviditetsuge 10.

Hormonet bevirker blødgørelse af bindevæv og led i i bækkenet. Det er en process der skal sikre at dit bækken bliver forberedt til, at skulle give efter, når du føder dit kommende barn. Bagsiden af medajlen er desværre at Relaxin ikke virker lokalt men i hele kroppen. Det betyder at alle led og alt bindevæv i kroppen bliver påvirket af ændringen. Alle led og bindevæv i din gravide krop vil altså blive blødere og det kan medfører en del gener og nogle af dem kan være meget smertefulde. Blødgøringen kan bevirke at ledene kan skride eller at de bliver uhensigtsmæssigt smidige. Og når de samtidig bliver udsat for ændret tyngde og en voksene baby, så opstår smerterne i lysken, bækkenet, hofterne og lænden. Heldigvis kan jeg igennem min massagebehandling til gravide hjælpe dig af med smerterne. Jeg kan igennem min massage, som finder sted i Stevnstrup kun 5 minuttres kørsel fra Langå eller E45 afkørsel Randers C, lindre dine smerter og øge din smertetærskel. Endvidere kan jeg afhjælpe dine spændinger og hjælpe med at styrke dit bækken.

Strålesmerter gravid​

Du vil i de fleste tilfælde opleve strålesmerterne i 15.-19. graviditetsuge men i sjældne tilfælde også både før og senere. Strålesmerterne du oplever under graviditeten skyldes at livmoderen begynder at vokse og så trykker på de ligamenter/sener der går rundt langs livmoderen og ned til bækkenet. Når livmoderen trykker på senebåndene tvinges de til at give sig, fuldstændig ligesom en elastik. Når disse sener på dette tidspunkt i graviditeten allerede er strukket, så vil pludselige provokere senerne og de vil give et signal til hjernen om, at de ikke er interesseret i at blive strukket mere. Det smertesignal sendes fra de nerver omkring tilhæftningerne på senerne, hvorfor du vil kunne mærke strålesmerter, jag og stik i ud siden eller i lysken. Strålesmerterne vil igen aftage fra omkring uge 18.-20. i graviditeten fordi senebånene strækkes yderligere efterhånden som graviditeten skrider frem. Du kan tænke på det ligesom mobilitetstræning eller yoga hvor du har fokus på et bestemt stræk eller pose. Hvis du går for hurtigt frem, oplever du en smerte, men efterhånden som du træner det mere og mere, kan du tilvænne kroppen.
Strålesmerterne er overhovedet ikke farlige. Det er blot en naturlig smerte som kroppen skal vænne sig til, fordi senebånene strækkes for at gøre plads til baby.

Gravidmassage tilbud

Jeg tilbyder at lave individuelle graviditets- eller fertilitetsforløb skræddersyet til dig og din krops behov. For at modtage et individuelt tilbud på graviditetsmassage kan du ringe eller skrive til mig på Facebook eller Instagram. Gravidmassage tilbuddet er selvfølgelig fuldstændig uforpligtende og der er i de fleste tilfælde kun rabat at hente, hvis du ønsker et forløb på over 15 behandlinger i løbet af din graviditet. Ellers er priserne som følger. Minimumbehandlinger i et gravid massageforløb, for at opnå rabat er, 5 behandlinger.

Ønsker du gravidmassage i Aalborg eller Århus tilbyder vi også dette. Du kan læse mere om Gravidmassage Århus her eller Gravidmassage Aalborg her.

Priser på enkentstående gravidmassage er:

60 minutters gravid massage koster DDK 500,-
90 minutters gravid massage koster DDK 700,-

FAQ Gravidmassage

Q. Hvilken effekt har en gravidmassage?
A. En gravidmassage har mange gode effekter. Den mindsker allerede opståede smerter, forebygger smerter, nedsætter stresshormonet , booster lykkehormononerne, danner relation mellem mor og baby og mange flere gode effekter.

Q. Jeg har smerter som følge af graviditet. Vil en Gravidmassage hjælpe?
A. Ja, en Gravidmassage hjælper.

Q. Jeg er bange for at få smerter under min Graviditet. Kan en Gravidmassage hjælpe?
A. Ja, en Gravidmassage er smerteforbyggende.

Q. Er Gravidmassage farligt?
A. Nej! Gravidmassage er ikke farligt når det udføres af en uddannet massør der ved hvad han/hun laver. Alle massører er uddannet hos Ilsø Massage.

Q. Jeg er gravid. Hvornår i graviditeten kan jeg gøre brug af Gravidmassage?
A. En Gravidmassage vil gavne dig og dit barn under hele graviditeten.

Q. Hvor lang tid skal booke en Gravidmassage til?
A. Vi anbefaler at du booker 1 times Gravidmassage.

Q. Kan en Gravidmassage hjælpe mig til at blive gravid?
A. Ja. En gravidmassage har mange gode effekter som du ønsker dig når du gerne vil blive gravid.

Q. Hvordan kan jeg ligge under en Gravidmassage?
A. Hos Ilsø Massage elsker vi Gravidmassage og de gode effekter. Derfor har alle vores massører en briks med plads til din gravide mave og ømme bryster.

Q. Er en Gravimassage gavnligt for mit barn?
A. Ja. En gravidmassage hjælper dit barn med senere i livet at danne sociale relationer, empati og udvikler dets emotionelle evner.

Q. Hvornår kan jeg booke en tid til Gravidmassage?
A. Du kan booke en tid med det samme og ofte har vi tider samme dag eller dagen efter. Du kan booke din tid her.

Om sidens forfatter - Karina Ilsø

Karina Ilsø er uddanent Fysiurgisk Massør i 2014 og har arbejdet indenfor siden. Ligeledes er hun uddannet Personlig Træner og Kostvejledes hvor hun har trænet adskillige mennesker herunder gravide til måned 8. Hun har derfor en enorm viden om det være gravid, evt. gener og meget mere.
Karina har ligeledes læst Sygeplejerske og har herigennem en enorm viden om kroppen, næring, bevægelighed, cellelære og meget meget mere.

For at kunne tilbyde de bedste behandlinger til vores kunde dedikerer Karina hver uge tid til at videreuddanne og dygtiggøre sig indenfor ny viden, teori og behandlingsteknikker.

Karina er indehaver af Ilsø Massage. Hun arbejder til dagligt som behandler og videreuddannelse af vores mange dygtige massører i hele Danmark. Dette er din garanti for den altid rigtige behandling af dig og din mave.

Karina er uddannet Fysiurgisk Massør på AtWork skolen. Personlig træner og kostvejleder på FitnessInstitute og har læst sygeplejerske på VIAuniversity i Randers.

Gravidmassage-Massage-Ilsø-Massage-Danmarks-Massør-Nummer-1
Karina Ilsø
Indehaver & behandler

Indholdsfortegnelse

Kildehenvisning: “Pleasant human touch is represented in pregenual anterior cingulate cortex”, Elsevier, 2012, “Physiological responses to touch massage in healthy volunteers”, Auton Neurosci. 2010, “Cortisol decreases and serotonin and dopamine increase following massage therapy”, International Journal of Neuroscience, 115, 2005, “Emotional and physiological responses to touch massage”, ph.d.-studie, Umeå University, Sciencenordic.com, “Pleasant human touch is represented in pregenual anterior cingulate cortex”, Elsevier, 2012