Sportsmassage

Sportsmassage mod skader

Dyrker du sport? Vil du komme dine skader til livs eller undgå nye skader? Eller vil du forbedre din sportslige performance? Ja så er den populære dybdegående sportsmassage helt sikkert noget for dig.

Hvad er sportsmassage?

Sportsmassage er et samsurium af forskellige massageteknikker, rettet mod sportsfolk, både elitesport udøvere og almindelige motionister, hvor der fokuseres på at forbedre deres præstationsevne og holde dem skadefri.
Sportsmassage hos Ilsø Massage hjælper med at forbedre atleternes, og motionisternes, forberedelse op til et mål eller til en konkurrence, samt hjælper dem til en generel bedre præstation på konkurrencedagen. Som sportsmassør kan jeg hjælpe med at forbedre deres restitution, hjælpe dem med at overkomme skader. Sportsmassage og afhjælpe at de erhverver sig nye skader.

Med min brede faglighed og baggrund indenfor sygepleje, personlig træning, kostvejleder og fysiurgisk massage (med speciale i sportsbehandling) er jeg klædt fantastisk godt på, til at modtage alle typer klienter i min klinik, inklusiv dig. Jeg tager mit erhverv meget alvorligt, jeg er meget nørdet og jeg brænder virkelig for at gøre en forskel for mine klienter.
Det betyder at jeg udskiller mig på min faglighed. Jeg arbejder tværfagligt, hvilket er super spændende og hvilket giver rigtig god mening, fordi vi er alle drevet af flere forskellige mekanismer, der er med til at forme det liv vi lever og den krop vi har.
Jeg ved fx at, og hvordan, kost, fordøjelse, søvn og stress påvirker dig og din præstationsevne, herunder udvikling og restitution af muskler. Jeg kan meget mere end “bare” udøve professionel massage. Jeg vejleder mine klienter, hjælper med træningsdosering, taler om kost, søvn, stress osv. osv., fordi hvis jeg kan se, at jeg muligvis kan bidrage med nogle redskaber, som gør, at du som klient får en bedre hverdag, bedre træning m.m. så gør jeg det.
Vi tilbyder sportsmassage i Randers , 
Sportsmassage i AarhusSportsmassage i Aalborg ,Sportsmassage i Odense, Sportsmassage i Næstved samt Sportsmassage i Hobro.

Fordele ved sportsmassage

Sportsmassage er en meget effektiv massageform. Som sportsmassør bruger jeg teknikker som kan udstrække, afspænde, blødgøre og effektivisere dine muskler. Under sportsmassage behandlingen har jeg et gennemgående fokus på at skabe et godt og gnidningsfrit kredsløbsflow i muskulaturen.
Den dybdegående sportsmassage jeg giver hjælper dit kredsløb og lymfesystem til at opnå et bedre og frit flow, den smidiggør og afslapper muskulaturen og frigiver hormoner, der er beroligende og sidst er det smertelindrende.

Ves sportsmassage vil du gennemgående opleve du større et velvære, en bedre restitution og præstation, bedre søvn, mindre stress i kroppen og større progression.

Det betyder at jeg udreder infiltreringer i muskulaturen som fx kan bestå af ophobninger af affaldsstoffer som laktat/mælkesyre, overarbejdende muskler (hvor aktin og myosin ikke længere arbejder hensigtsmæssigt) eller deciderede myoser som er kugler og kraftige ansamlinger i muskelvævet.

Sportsmassage Ilsø Massage Massage behandling

Sportsmassage til musklerne

 Massagen har en positiv virkning på kroppens nervesystem. Forskning på området viser entydigt, at massage påvirker hjernen til at stimulere frigivelsen af anti-stress hormoner, der ligeledes er smertelindrende, afspændende og forbedrer søvnen. 

Det sker gennem de teknikker jeg anvender i min behandling. Stimuleringen sker fysisk ved berøringerne jeg laver på huden, som er kroppens største organ og dermed også sanseorgan. Huden sender signaler til hjernen omkring de tryk og berøringer jeg laver og påvirker hjernen til at frigive hormoner således du i hele kroppen efterfølgende oplever stort velbehag og ro.

Sportsmassør

Ilsø Massage yder professionel sportsbehandling. Sportsmassagen sammensættes ud fra klientens case og situation. Teknikkerne består blandt andet af en kombination mellem bindevævsmassage, deep tissue (dybdevævsmassage), fysiurgisk massage (fysioterapeutisk inspireret massagebehandling) og oliemassage.
Der kan derfor være dele af behandlingen, som gives uden massageolie, da der kan være brug for at behandle med faste teknikker og greb.

Hvis du trænger til en omgang massage, hvor du gennemgående bliver løsnet godt op, då er sportsmassage lige noget for dig. En meget effektiv massagebehandling hos Ilsø Massage, Stevnstrup.
Jeg har hjulpet rigtig mange klienter, det gælder alt fra elitesportsfolk, men også helt almindelige motionister og mennesker, som fx oplevede gener som følge af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, længerevarende eller begyndende stress, eller helt akutte opståede skader.

Behandling af sports skader

En skade betegnes som enten langsomt tiltagende – eller akut smerte der opstår i muskelvæv eller senehæftninger. En skade vil i de fleste tilfælde udløse stærke smerter i form af jag/stik, eller en konstant ulmen og ømhed. Samtidig vil bevægeligheden i skadesområdet typisk være betydelig nedsat. Smerteområdet kan både være ødemt (hævet) og lilla/blåt (sprængte blodkar) men det kan modsat også se helt almindeligt ud.

Behandling af ømme muskler

Det er ganske normalt at få ømme muskler efter motion og træning. Det er fuldstændig ufarligt og det der forårsager ømheden er, den muskelnedbrydning og ophobning af affaldsstoffer i musklerne. Under brug af muskler nedbrydes muskulaturen. Det er først i restitutionen at musklerne genopbygges, hvorfor at hvile og søvn er en kæmpestor del af progression, udvikling og præstation.
Muskelømheden kan du reducere ved at lave noget dynamisk udstræk, eller afslutte træningen med lidt let cardio (kredsløbstræning) for at sende noget blod rundt i kroppen. Ømheden vil ellers forsvinde af sig selv.

På nuværende tidspunkt kan vi tilbyde en Sportsmassør i RandersSportsmassør i Århus og en Sportsmassør Skanderborg.

Vi arbejder lige nu på at kunne tilbyde en Sportsmassør i Aalborg.

Om sidens forfatter - Karina Ilsø

Siden 2014 har Karina været uddannet og arbejdet som Fysiurgisk Massør. Hendes erfaring herindenfor er derfor enorm.
Karina er ligeledes uddannet Personlig Træner og Kostvejleder og har arbejdet som dette. Dette giver en forståelse for musklerne måde at arbejde på der kan bruges i det Fysiurgisk arbejder.
Sidst men ikke mindst har Karina læst til Sygeplejerske hvilket har givet hende en viden indenfor kroppen, næring, cellelære og meget meget mere.
Alle 3 ting er noget som er anvendeligt i arbejdet for at få dig dine smerter og skader kvit.
Karina dedikerer hver uge tid til at følge med i ny forskning og lære indenfor den menneskelige krop. Dette er din garanti for en behandling der altid er up to date med tidens nye viden.

Karina er indehaver og arbejder som behandler samt står for videreuddannelsen af vores mange dygtige massører her hos Ilsø Massage. Dette er din garanti for den bedste mulige behandling.

Karina er uddannet Fysiurgisk Massør på AtWork skolen. Personlig træner og kostvejleder på FitnessInstitute og har læst sygeplejerske på VIAuniversity i Randers.

Karina Ilsø Indehaver og Behandler Ilsø Massage
Karina Ilsø
Indehaver & behandler

FAQ Sportsmassage

Q. Hvad gør Sportsmassage?
A. Sportsmassage arbejder i dybden af vævet på musklerne. Den enten løsner eller stimulerer muskelfibrene afhængig af ønsket udbytte.

Q. Hvad er Sportsmassage?
A. Sportsmassage er en massageteknik der er velegnet til dig der dyrker sport som amatør eller professionel.

Q. Hvornår skal jeg vælge en Sportsmassage?
A. Du skal vælge en sportsmassage når du har en ny skade, gammel skade, ønsker at forebygge skader eller ønsker at forbedre din sportslige performance.

Q. Jeg har netop fået en sportsskade, kan den behandles?
A. En skade kan behandles fra den er 48 timer gammel.

Q. Jeg har en gammel sportsskade, er det for sent at behandle denne?
A. Nej. Vævet kan være vokset uhensigtsmæssigt sammen. Ved brug af teknikker fra b.la. Sportsmassage kan dette blødgøres og skabe fornyet mobilitet.

Q. Jeg skal til konkurrence, vil Sportsmassage gøre noget for mig?
A. Ja! En Sportsmassage senest 48 timer før din konkurrence vil forbedre din præstation på dagen.

Q. Er en Sportsmassage en behagelig massage?
A. Sportsmassagen går i dybden af musklerne og arbejder. Du skal derfor syntes dette er behageligt hvis du søger en behagelig massage.

Q. Hvor lang tid skal jeg booke til en Sportsmassage?
A. Hvis det er første gang anbefaler vi en time, hverken mere eller mindre. Her er tid til at lokalisere skaden og starte behandlingen op uden at overbehandle.

Q. Hvor mange behandlinger skal jeg regne med?
A. Det er svært at sige og afhænger af skaden. Du vil dog se forbedringer efter 1 behandling. Kontakt os gerne hvis du vil have et estimat på antal behandlinger.

Q. Hvornår kan jeg booke en tid til Sportsmassage?
A. Du kan booke en tid med det samme og ofte har vi tider samme dag eller dagen efter. Du kan booke din tid her.

Indholdsfortegnelse